Site Loader

Samsung wilde Apple expres als vijand, want in 2013 kwam er een memo uit 2010 tevoorschijn vande Wall Street Journal en daarin stond dat het bedrijf te veel had blindgestaard op Nokia. In 2009was IPhone de meest verkochte smartphone, maar daar deed Samsung iets aan. Maanden laterlanceerde Samsung de S-smartphone. Na de S-smartphone werd de strijd steeds meer.Samsung heeft een marktaandeel in de smartphones van ruim 30 procent, Apple heeft ongeveer 15procent marktaandeel van de smartphones.

1 op de 4 smartphones dat wordt verkocht is vanSamsung dat was 4 jaar geleden nog niet. Samsung heeft geen problemen met advertentiekosten,want een reclame van 30 seconden tijdens de super bowl kost al gauw 4 miljoen dollar. Samsung hadeen reclame van 2 minuten. Samsung gaf in 2011, 2 miljard euro uit aan advertentie.

Apple gaf nieteens de helft uit aan advertentie in 2012. Andere partijen hebben niet genoeg geld om het uit tegeven aan advertentie. "Wij kunnen niet zoals Samsung een tapijtbombardement aantelevisiecommercials uitzenden", klaagde Jason Mackenzie van HTC sales and marketing.Sinds 2010 doet Samsung zelf de marketing, daarvoor deden ze dit met providers. In 2012 schatAsymco de advertentiekosten van Samsung 4 miljard.

Samsung is na Apple en Google, het meest innovatie bedrijf op aarde volgens Boston ConsultingGroup. In 1938 Begon Samsung met de verkoop van groenten, fruit en gedroogde vis. In 1970begonnen ze met de televisie en 36 jaar later waren ze de grootste televisieproducent.

Samsung doetveel meer dan alleen maar elektronica. Samsung Group zit ook in Defensiemateriaal, schepen, hotels,creditcards en ze hebben zelfs ook een eigen pretpark. Maar Samsung Electronics is de grootstedivisie van Samsung Group. In 2011 hadden ze een omzet van ruim 148 miljard dollar, dat is 60procent van Samsung Group.Samsung is ook de één na grootste chipfabrikant. Het bedrijf maakt ook chips voor hunconcurrenten, één daarvan is Apple.

Samsung heeft veel eigen fabrieken en ze hebben ook goederelaties met tussenpartijen, omdat ze sinds de jaren '80 al mobiele telefoons produceren.Op 10 januari 2013 maakte Samsung bekend dat ze 100 miljoen S-smartphones hadden verkocht. DeS3 verkoopt het snelst, 40 miljoen in 7 maanden.

Dagelijks worden er ongeveer 200.000 smartphonesverkocht. Het bedrijf wilt niet de volledige cijfers uitgeven, maar in 2012 verscheepte Samsung 215miljoen smartphones. Een jaar later introduceerde Samsung goedkopere smartphones en ook deGalaxy Note.

Consumenten vonden de Galaxy Note veel te groot, maar tegenwoordig klaagt daarniemand meer over. De Galaxy Note werd ruim 8 miljoen keer verkocht. Deze cijfers waren allemaalvan een paar jaar geleden, tegenwoordig zijn ze 175 miljard dollar waard en hebben ze 500.000werknemers.

Post Author: admin

x

Hi!
I'm Dora!

Would you like to get a custom essay? How about receiving a customized one?

Check it out