Site Loader

Als het om kleding gaat, is het geen geheim dat mensen trendy willen zijn. We willen er goed uitzien voor onze vrienden en we willen ook een indruk maken als het gaat om het ontmoeten van vreemden. Maar in een wereld van Balmain, Rolex, Balenciaga, Chanel, Armani en Gucci.

Hoe kan je er chic uitzien zonder de bank te verslaan? Zoek niet verder dan de precaire wereld van fast fashion.Wat houd fast fashion in?De betekenis uit Wikipedia legt als volg uit: “Fast fashion is een eigentijdse term die wordt gebruikt door mode detailhandelarenom uit te drukken dat ontwerpen snel van catwalk gaan om huidige modetrends vast te leggen. Snelle modekledingcollecties zijn gebaseerd op de meest recente modetrends die tijdens Fashion Week in zowel de lente als de herfst van elk jaar worden gepresenteerd.De nadruk ligt erin op het optimaliseren van bepaalde aspecten van de toeleveringsketen voor deze tendensen, snel en goedkoop ontworpen en vervaardigd worden, zodat de gewone consument de huidige kledingstijlen tegen een lagere prijs kan kopen. Deze filosofie van snelle productie tegen een betaalbare prijs wordt gebruikt in grote detailhandelaren zoals H & M, Zara, Peacocks, Primark, Xcel Brands en Topshop. Het kwam vooral voor tijdens de mode voor ‘boho chic’ in het midden van de jaren 2000.”1.1 Geschiedenis fast fashionDe oorsprong van de fenomeen Fast fashion is onstaat uit Quick Response die in de jaren 80 is verschenen.

Quick Response is ontwikelt om de fabricageprocessen in de textielindustrie te verbeteren met als doel de tijd om de producten te produceren te verwijderen. Voor de jaren 80, de meeste mensen vertrouwen op het fokken van schapen om wol te krijgen om daarvan kledingstukken te maken.De modecyclus groei eindelijk aan tijdens de Industriële Revolutie, die nieuwe textielmachines, fabrieken en pasklare kleding introduceerde, of kleding die in grote aantallen in verschillende grootten werd gemaakt in plaats van op bestelling gemaakt. De naaimachine, die eerst in 1846 werd gepatenteerd, droeg bij aan een extreem snelle daling van de prijs van kleding en een enorme toename in de schaal van de kledingproductie.In de begin van de 20e eeuw werden veel kleding geproduceerd thuis of in kleine werkplaatsen. Tijdens Wereldoorlog Twee werden textielbeperkingen en meer functionele stijlen noodzakelijk gemaakt en dit leidde tot een toename van de normale productie voor alle kleding. Na de oorlog raakten de consumenten uit de middenklasse gewend aan het kopen van massa geproduceerde kleding.Modetrends begon zich met een razendsnelle snelheid te bewegen in de jaren zestig.

Om de nieuwe modetrends die in jaren 60 zijn ontwikkelt te kunnen volgen en de kleermakerstradities van oudere generaties te verwerpen hebben jongeren goedkope kleding omhelst. Modemerken moesten snel een manier zoeken om aan de te gewenste vraag aan goedkope kleding te vervullen. Dit leidde tot het oprichten van enorme textielbedrijven over de hele wereld.

Door deze beweging hebben Amerikaanse en Europese bedrijven miljoenen dollars kunnen besparen door hun arbeid uit te besteden. Uit rapporten van het Ethical Fashion Forum blijkt dat in het jaar 2006 gemiddeld dat  mensen een derde meer kleding kochten dan in 2002. Dit veroorzaakte meer concurrentie tussen high street-merken zoals H & M, Zara, Topshop en The Gap, die allemaal begon elk jaar nog meer collecties te introduceren om tegemoet te komen aan de vraag van de consument naar on-trend kleding, meer variëteit en limited-edition collecties. Wie de eerste fast fashion dealer was is niet zo duidelijk doordat veel van de bedrijven die we tegenwoordig kennen die het kledingsmarkt regelen in de zelfde periode werden opgericht. Ze hebben allemaal geconcentreerd op de productie van goedkope modieuse kleding en deze uitgebreid in de Europese – en de Amerikaanse markt.

Volgens MarketLine, een bedrijf voor zakelijke informatie, groeit de wereldwijde kledingindustrie sinds 2011 met een jaarlijkse koers van 4,78%. Nu gewaardeerd voor een omzet van bijna $ 1,4 biljoen dollar in 2017, de industrie  vertoont geen teken van vertraging omdat er  wordt verwacht dat de markt de komende drie jaar een jaarlijkse groei van 5,91% zal ervaren. Tegen 2020 zal de marktomvang van de kledingindustrie naar verwachting een verbluffende omzet van $ 1,65 biljoen in Amerikaanse dollars bereiken wereldwijd.

Post Author: admin

x

Hi!
I'm Dora!

Would you like to get a custom essay? How about receiving a customized one?

Check it out