Site Loader

1.

Hoe ziet de illegale drugshandel er in Nederland precies uit?  (waarde, soort, hoeveelheden, cijfers) Nederland is een erg grote speler als het gaat om drugs, vooral als je het vergelijkt met de andere landen in Europa. Ook is het een van de belangrijkste overslagpunten binnen de mondiale handel. Nederland is het tussenstation van Europa. Ookal zou je denken dat Nederland heel goed bewaakt wordt als het gaat om drugs, toch komen en gaan er nog heel veel drugs Nederland in en uit.Nederland importeert van over de hele wereld. De meest voorkomende drugs zijn Wiet, Hasj, Cocaïne en Heroïne. Als dit uiteindelijk in Nederland is aangekomen.

Dan vertrekt het weer naar andere landen, maar vooral binnen Europa. Cocaine die uiteindelijk zijn weg vindt naar Rusland, Azië, het Midden-Oosten en Australië wordt eerst herverdeeld in Nederland. Marokkaanse en Afghaanse hasj verspreiden zich ook via Nederland maar dit wordt meer verdeeld over Europa. Aanvoerlijnen van heroïne uit het Oosten vertakken zich in Nederland naar de rest van het continent. Nederland staat op nummer 1 van het produceren van synthetische drugs.

Laboratoria in Zuid-Nederland produceren bijvoorbeeld MDMA en XTC. Het verspreidt zich dan vooral in Europa en de VS. Veel mensen denken dat Drugs overal hetzelfde kosten, maar over heel Nederland kosten drugs bijna overal wel wat anders, En dan gaat het vooral om harddrugs. De meeste softdrugs zijn namelijk legaal en hebben dus in bijvoorbeeld coffeeshops ook wel dezelfde prijs. Een gram hash kost rond de 10 euro en een gram wiet kost 9 euro. Echter kunnen de kosten van harddrugs wel heel erg verschillen, dit hangt heel erg af van de plek waar de drugs worden aangeboden en de hoeveelheid vraag die er daar naar is.

Zo is cocaine de laatste jaren erg in prijs gedaald, dit kwam omdat er steeds meer van op de illegale markt beschikbaar kwam.Er zijn ook een heleboel andere dingen die de prijs kunnen beinvloeden, en dan gaat het daarbij vooral zuiverheid en de mate waarin drugs versneden is. Zo wordt er door kleine dealers haarlak over wiet heen gespoten om een thc-kristallaagje over de wiet heen te krijgen. Dit ziet er voor mensen die geen wiet gebruiken erg goed uit, omdat zij niet beter weten. Ook zijn de prijzen verschillend van dealer tot dealer, omdat het hoe dan ook over de illegale markt gaat is het moeilijk om 1 gemiddelde prijs vast te stellen. Het is dus moeilijk om een specifieke prijs te geven, toch hebben we een lijstje gevonden om een beetje een indicatie te geven:Cocaïne kost gemiddeld 50 tot 55 euro per gram, maar ook hier kunnen de prijzen verschillen.

Heroïne kost gemiddeld 28 euro per gram.Speed kost gemiddeld 8 à 9 euro per gram.Xtc-tabletten worden meestal aan zo’n 4 à 5 euro per stuk verkocht.Lsd kost gemiddeld 8 euro per dosis.GHB wordt aan 15 euro per dosis (flesje) verkocht. Boeren die de cocaïneplant verbouwen, krijgen 3,30 per kilo, blijkt uit cijfers van het vandaag gepresenteerde Misdaadatlas van de Lage Landen waar wij alvast een kijkje in mochten nemen.

Voor één kilo cocapasta zijn 115 kilo aan bladeren van de plant nodig. Een landbouwer krijgt dus per kilo cocaïne $380. Voordat er überhaupt pasta gemaakt kan worden wil de Colombiaanse Farc eerst nog een belasting innen van $700. De pasta wordt uiteindelijk geproduceerd voor $1.

500.Als dat allemaal gebeurd is, moet de pasta naar Europa om de snuifsnack te maken. Het verschepen naar ons continent inclusief het omkopen van douaniers kost $5.

000. Vervolgens kan het witte poeder eindelijk geproduceerd worden: kosten $22.800. Nu kan het verkocht worden voor $105.000. De uiteindelijke handelaars op de Nederlandse markt steken dus het meeste geld in hun zak.

?

Post Author: admin

x

Hi!
I'm Dora!

Would you like to get a custom essay? How about receiving a customized one?

Check it out